Return to site

Què fer per generar un lead immobiliari

· marketig,inmobiliario,digital

Aconseguir atreure a usuaris als teus canals online i que converteixin, primer com leads i després com a contactes qualificats, clients i finalment fans que recomen el teu serveis, és un dels principals objectius del màrqueting immobiliari digital.

Primer, què és un lead?

És un contacte generat des d'un suport online, a través d'un formulari, en el qual l'usuari deixa les seves dades a canvi d'una altra informació de l'empresa.

En els leads immobiliaris, tenim els que es relacionen amb persones que volen comprar i els que es refereixen als qui volen vendre (propietaris).

Qui desitgi obtenir leads de compradors, ha de saber que pot produir un nombre elevat de leads, que després ha de tractar amb diligència.

En el cas d'agències interessades en leads de venedors, el volum i la taxa de conversió sol ser molt més baixa, per la qual cosa el procés de generació i maduració de cada contacte ha de ser diferent.

Es parla de taxa de conversió, en referència al percentatge d'usuaris que entren a la web i l'abandonen havent realitzat un acció de conversió, com emplenar un formulari.

 

PER QUÈ UNES LANDINGS ACONSEGUEIXEN MÉS LEADS I MILLOR RÀTIO DE CONVERSIÓ QUE UNES ALTRES?

Partint que el contingut és diferent, l'usuari se sent més o menys propens a emplenar formularis de contacte, per la informació que s'ofereix i es promet, i per com es mostra aquesta informació i se sol·liciten les dades.

La forma i el fons són importants, però el contingut és el que aconsegueix la diferència.

Amb una mateixa plantilla de disseny, mateixa estructura de disposició de la informació i recollida de dades, podem tenir uns resultats dispars, com en aquest exemple de 2 landings de promocions immobiliàries, en les quals s'ofereixen pisos d'obra nova:

Es parla de taxa de conversió, en referència al percentatge d'usuaris que entren a la web i l'abandonen havent realitzat un acció de conversió, com emplenar un formulari.

 

Extracte d'informe de conversions per landings d'un mateix client, amb diferents resultats quant a ràtio de conversió​.

En una d'elles, la taxa de conversió és del 4,7%. En l'altra gairebé arriba al 12%.
Amb el mateix esforç en obtenció d'usuaris i mateix nombre de visitants, s'aconsegueixen 3 vegades més leads en una que en una altra.
El fet que una promoció estigui en una zona més demandada, o ofereixi preus més competitius, més i millors característiques i qualitats, determina que atregui més interès i major conversió.
El contingut és la clau, però per augmentar el percentatge d'usuaris “convertits”, segueix aquests consells:
EL TÍTOL BEN CLAR
i concorde a l'acció d'atracció utilitzada per a l'usuari aterri a la pàgina.
A més, el titulo de l'article o landing ha de reflectir el benefici que pot aconseguir el visitant, després de consultar el contingut i facilitar les seves dades.
EL CONTINGUT JUST
hi ha pocs segons en la paciència d'un usuari online, per la qual cosa ofereix la informació justa i necessària.
No facis llegir massa a l'usuari i usa frases curtes, amb llistats de punts que remarquin els avantatges de l'immoble o del servei immobiliari.
Com l'objectiu és aconseguir dades del visitant, millor demanar aquestes dades en aquesta mateixa pàgina i evitar que dilueixi la seva atenció amb continguts diferents i enllaços cap a informació, encara que estigui relacionada.
LA RECOMPENSA PROMESA
Atret per un missatge en altres mitjans, per anuncis en cercadors i/o xarxes socials, l'usuari espera obtenir el que se li ha ofert, d'una manera còmoda i immediata.
Recorda aquesta informació i la forma de com aconseguir-la.
Si és un document, com un dossier, una guia o un ebook amb consells, mostra la portada i un extracte.
REDUEIX Al MÍNIM LES DADES REQUERIDES EN EL FORMULARI,
tant els obligatoris com la resta; com menys camps apareguin abans de poder “enviar”, més procliu serà l'usuari a oferir les seves dades de contacte.
Amb saber el seu nom i tenir un email, pot ser suficient per iniciar una conversa no intrusiva amb l'usuari. Si en el teu pla de comunicació online incorpores missatgeria, el telèfon mòbil també és un camp desitjable. Però res més, a partir d'aquí, podràs enviar informació i sol·licitar més dades en següents comunicacions, una vegada que hi hagi més confiança.
Si no és essencial, deixa el camp com no obligatori i marca-ho clarament, perquè l'usuari no se senti pressionat a emplenar massa dades.

LA TRUCADA A l'ACCIÓ HA DE DESTACAR,

ja que només tindrem una oportunitat perquè l'usuari ens deixi les seves dades en aterrar a la nostra pàgina, cal deixar molt clara l'única acció que li sol·licitem al visitant.

Quant al fons, procura que l'usuari no tingui dubtes del que li estàs demanant a canvi del que li estàs oferint.

Quant a la forma, no està demostrat que la coloterapia ajudi en aquest aspecte, però si és cert que si al teu web predomina un color, normalment el corporatiu, usa un altre diferent per acolorir el botó de trucada a l'acció, el fons del formulari i/o el botó d'enviar.

 

Landing per a l'obtenció de dades de propietaris d'habitatges

USA MÈTODES DE RETARGETING

a les pàgines de cerca immobiliària, en les fitxes dels immobles i a les pàgines de contacte.

Els més rellevants són el Codi de Adwords i el Píxel de Facebook.

De tal forma que es podria generar un anunci, visible només per als usuaris que hagin visitat el teu web, activat durant els següents dies.

Quants dies? En el cas de visites a fitxes, 30 dies és un termini més que suficient, no convé perllongar molt més l'exposició a clients que estan “calents”.

ELS TESTIMONIATGES REFORCEN LA DECISIÓ DE CONTACTAR

Veure que altres usuaris han realitzat un procés com el qual inicia el visitant actual, per arribar a una situació satisfactòria, els ajuda a no sentir-se sols.

Però només s'han d'incloure quan hi hagi recomanacions directament relacionades amb el servei ofert.

Els testimoniatges generals poc ajuden a l'usuari a deixar les seves dades, conscient que inicia un procés de conversa amb l'empresa.

 

Si t'ha semblat interessant no oblidis compartir-ho amb els teus contactes a les xarxes socials, potser a algun d'ells també li interessi. Gràcies.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly