Return to site

 

Què fer després de generar un lead immobiliario

· Marketing,immobiliari,arquitectura

Ho has aconseguit, ja tens un nou lead en la teva safata d'entrada, fruit d'una proposta única de venda dirigida als teus potencials clients, bé des d'una trucada a l'acció al teu web, o des d'un formulari en una landing, o a través de la teva exposició en portals immobiliaris,…

Tens un usuari amb dades de contacte, que és un potencial comprador.

I ara què? Quina comunicació és l'apropiada?

 

La premissa és actuar immediatament, amb una resposta ràpida, en 24 hores, per aconseguir iniciar la conversió.

Pot ser que l'usuari contacti directament mitjançant telèfon, però també pot fer-ho mitjançant missatges escrits, fruit de formularis i correus electrònics.

Sent l'objectiu iniciar una conversa, proposem un guió per motivar aquesta conversa, des del primer instant de resposta, passant per successius intents de contacte en diversos intervals temporals.

 

PLA DE 6 MISSATGES DESPRÉS DE GENERAR UN LEAD:

AGRAÏMENT I PRESENTACIÓ

El primer missatge, tan ràpid com es pot executar, inclou un agraïment a la persona que ha enviat les seves dades, amb una presentació de tu mism@ i de l'empresa a la qual representes.

En l'agraïment, inclou un recordatori de la perquè rep una contestació: perquè prèviament ha sol·licitat més informació sobre productes o serveis de l'empresa.

Habitualment es tracta d'una propietat, per la qual cosa esmenta les dades bàsiques per reconèixer-la (adreça, habitacions i alguna característica especial) i des d'on s'ha produït la sol·licitud d'informació.

L'usuari no té memòria, perquè ha consultat en nombroses webs immobiliàries i portals, no recordant en qual d'elles ha consultat cadascuna dels habitatges que li han interessat en la seva última navegació.

La imatge de marca corporativa i personal, ja ha d'aparèixer en la primera resposta. Diria que de forma evident, no merament a través de la signatura del correu electrònic.

Adverteix, abans del comiat, que trucaràs a una hora determinada al telèfon que gentilment ha proporcionat per informar-li d'una forma més personal, encara que si prefereix mantenir la conversa mitjançant correus o altres mètodes de missatgeria, que pot fer-ho.

Després del cordial comiat, incloure en la signatura qualsevol forma de contacte des de la qual es pugui atendre a l'usuari.

CREA SENSACIÓ D'URGÈNCIA

Mantingues l'explicació de perquè envies el missatge, indicant d'on s'ha generat el contacte i identificant qui ets.

En aquesta ocasió, afegeix abans del tancament un ganxo per motivar la reacció del potencial comprador.

Com qualsevol producte al mercat, és susceptible de vendre's a un altre comprador. Però així com la majoria de productes d'altres mercats són commodities, la propietat immobiliària és única.

Deixar que un altre comprador prengui la iniciativa pot suposar perdre l'oportunitat de comprar AQUEST habitatge.

Proposa oferir més dades dels quals apareixen en la publicació de la qual s'ha generat el contacte, perquè pugui valorar amb major informació l'oportunitat de compra.

INCORPORA ACTUALITZACIONS RELLEVANTS

Suggereix que hi ha qüestions importants que ha de conèixer en aquests moments, com que altres compradors han realitzat ofertes per l'immoble, que el propietari està valorant. Pot interessar-los saber que el propietari estaria disposat a baixar el preu.

O que s'ha programat una jornada de portes obertes, a la qual està convidat si confirma el seu interès.

DESCOBREIX LA MOTIVACIÓ PRINCIPAL

Pot ser que l'usuari hagi consultat un immoble, però només perquè li hagi agradat una de les fotos, la situació, el preu,… Tal vegada no és l'habitatge dels seus somnis però alguna cosa li ha interessat.

Tracta de descobrir el motiu de la seva sol·licitud, el factor determinant perquè s'hagi molestat a enviar les seves dades de contacte.

Fes preguntes obertes relacionades amb la propietat, si coneix la zona, els serveis propers, si li han agradat les fotos, alguna estada en concret, si el numero d'habitacions és conforme a les seves preferències, estil de vida, situació familiar,…

Aporta la teva opinió a més de les preguntes, per aplicar emoció al missatge i facilitar la resposta.

AMPLIA LA COBERTURA DEL TEU ASSESSORAMENT

Pot ser que l'usuari estigui marcant el territori, temptejant el terreny. Tal vegada estigui en un procés inicial de cerca d'habitatge i estigui saltant de fitxa en fitxa.

Pot ser que no hagi acabat de trobar l'habitatge propietat i mentre estigui apropant el seu interès a habitatges similars.

Suposa una gran oportunitat per indicar que pots assessorar-li en aquest camí fins a trobar l'habitatge desitjat, que pots defensar els seus interessos com a comprador, en un mercat en el qual tens la clau de qualsevol habitatge disponible a la zona.

Aprofita per indicar els serveis destacats per a compradors i com és el procés pel qual et compromets amb ell per realitzar junts el procés de compravenda d'habitatge.

SEGUEIXES ESTANT AQUÍ

Després de 5 missatges preus, si no hi ha resposta, poc més es pot fer que recordar a l'usuari que seguiràs amb el teu treball d'assessorar a persones que vulguin trobar la seva casa ideal, que estàs disponible davant qualsevol dubte sobre el mercat immobiliari local i que desitges que la seva cerca vagi per bon camí.

Ah, i mentre no manifesti el contrari, serà un contacte comprador, inmadur, però contacte per fi de comptes, al que poder enviar informació rellevant sobre productes i serveis immobiliaris rellevants per a una persona com ell.

Si t'ha semblat interessant no oblidis compartir-ho amb els teus contactes a les xarxes socials, potser a algun d'ells també li interessi. Gràcies.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly