Return to site

Què és la Cèdula d'Habitabilitat?

La Cèdula d'Habitabilitat d'un habitatge és el document que acredita el compliment dels requisits mínims perquè un espai pugui ser habitat per persones a nivell de salubritat. És obligatòria per a tots els habitatges i necessari per vendre-la o posar-la en lloguer. Tenen caducitat de 15 anys des de la seva emissió i es pot sol·licitar sempre.

En aquesta acreditació es regula la superfície útil, mínima, dels espais de l'habitatge així com l'equipament mínim que han de tenir: vàter, cocció, aigua calenta, etc.

 

A qui va dirigit?
A les persones propietàries de l'habitatge, administradores o representants autoritzats.

La cèdula d'habitabilitat és necessària per transmetre un habitatge en venda, lloguer o cessió d'ús, en primera transmissió o en posteriors (excepte els supòsits d'exoneració que preveu la normativa vigent). També és necessària per donar-se d'alta dels serveis d'aigua, electricitat, gas, telecomunicacions i altres serveis.
L'atorgament de la cèdula d'habitabilitat no suposa la legalització de les construccions quant a l'adequació de l'ús d'habitatge a la legalitat urbanística.

Com es pot OBTENIR la Cèdula d'Habitabilitat?
S'ha de tramitar a través d'un tècnic competent el qual emplena la sol·licitut de cedula i a traves de l'organisme competent es dóna resolució segons legislació vigent.

Hi ha 2 tipus de cèdules d'habitabilitat:

Si vols vendre la teva casa o llogar-la i, necessites tràmits com la cèdula d'habitabilitat, el certificat energètic o un preu de mercat, visita la nostra web aquí. o envieu mail demanant informació. aquí.

Si t'ha semblat interessant no oblidis compartir-ho amb els teus contactes a les xarxes socials, potser a algun d'ells també li interessi. Gràcies.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly