Return to site

Energia solar i emmagatzematge en habitatges.

· ESTALVI,RENOVABLES,FOTOVOLTAICA

"Un futur a curt termini"

En els últims anys s'han anat descobrint nous avanços en el camp de l'energia solar tèrmica i l'energia solar concentrada (CSP). Avanços que ens aporten solucions al problema de la intermitencia solar que limita l'ús de l'energia solar en moltes ocasions. D'aquests avanços podem destacar els diversos emmagatzematges d'energia solar durant el dia que permeten accedir a aquesta energia a la nit per a una producció elèctrica constant.

L'aplicació de l'energia solar concentrada als edificis

El mercat de l'energia solar concentrada ha augmentat molt la seva comercialització i capacitat de generació des de l'any 2007, encara que el seu creixement es troba encara per sota del de laenergía solar fotovoltaica. Una de les aplicacions futures de la tecnologia de micro-Concentració d'Energia Solar (CSP) és la seva possibilitat de generar fins al 40% de l'energia necessària d'un gran edifici. Gràcies a això es podrien reduir l'ús de combustibles fòssils, escalfar, refrigerar o subministrar electricitat en un edifici.

A tot el món van naixent noves iniciatives que la intenten acostar als edificis i llars, però encara necessita desenvolupar-se molt més en els propers anys. Cal tenir en compte que la tecnologia CSP es va pensar per a les dimensions d'una gran instal·lació, però hi ha algunes empreses i centres de recerca que volen portar aquest sistema d'energia renovable perquè el puguin usar els consumidors mitjançant la micro-CSP.

La tecnologia micro-CSP pot instal·lar-se en la teulada d'un gran edifici o de construccions com a fàbriques o centres comercials. S'utilitza per generar electricitat i para per escalfar o refrigerar edificis.

Encara que encara aquesta tecnologia està inmadura i necessita un major desenvolupament per a la seva possible extensió als consumidors, comencen a sorgir iniciatives de micro-CSP. L'empresa Sopogy, amb seu en Hawái (EUA), porta uns vuit anys de treball a l'àrea de la micro-CSP i ja ha aconseguit importants avanços. En 2009 inauguraven la Keahole Solar Power, la primera planta amb tecnologia micro-CSP del món. L'empresa francesa Heat2power desenvolupa un altre sistema micro-CSP diferent al de Sopogy ja que utilitza un motor d'aire comprimit que s'alimenta amb la calor de les plaques. Al juny d'aquest any Dubai Water and Electricity Authority (DEWA) va anunciar el projecte del major CSP del planeta i estarà compost per 5 instal·lacions. El CSP de Dubai es construirà en diverses fases i la data de finalització de la primera serà entre 2020 i 2021, assegurant que podrà generar res menys que 1.000 megavats.

El futur de les bateries per a llars

Tesla Energy és un conjunt de bateries per a llars, negocis i serveis públics que fomenten un ecosistema d'energia neta i així descartar el món dels combustibles fòssils. Tesla powerwall és una bateria d'ió de liti i està dissenyada per ser fixada en la paret d'una casa o un garatge. Està equipada amb panells fotovoltaics completament independents dels sistemes d'energia tradicionals. Pot suportar altes i baixes temperatures pel que es podrà instal·lar en qualsevol lloc en qualsevol època de l'any.

A Espanya s'ha engegat el primer sistema Fronius Hybrid amb bateria de Liti. Un sistema avançat en energia fotovoltaica que s'ha instal·lat a Almeria en un habitatge. Compte també amb biomassa per a calefacció i plaques d'energia solar tèrmica per a l'aigua calenta sanitària. L'habitatge s'ha convertit en referència de sostenibilitat energètica gràcies a la instal·lació de mòduls solars fotovoltaics per a generació d'electricitat amb emmagatzematge de l'excedent d'energia en innovadores bateries de liti.

Si t'ha semblat interessant no oblidis compartir-ho amb els teus contactes a les xarxes socials, potser a algun d'ells també li interessi. Gràcies.

Si necessiteu assessorament estic a la vostra disposició.

Autor del post:

Albert Vergés Sarola

Contacte: +34 606 026 318 - info@clicktecnic.es - http://www.clicktecnic.es

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly